در صورت هر گونه سوال یا نیاز به پشتیبانی لطفا با این شماره تماس حاصل فرمایید: ۴۴۹۴۵-۰۱۳
گاهی وقت ها مجبورید درسهایی را بخوانید که تنها فکر کردن به آنها سبب میشود حس خستگی و کم حوصلگی کنید. ولی شما تنها نیستید. بیشتر دانشجویان اغلب ترجیح میدهند به انتخاب خود درس بخوانند، ولی به ناچار باید درسهای دیگر را هم مطالعه کنند. درسهایی که بنظر لازم نمیشوند، ولی برای به پایان رساندن ترم و گرفتن مدرک ضروری اند.
شاید شنیده باشید که گفتهاند، آدم های موفق، آنهایی هستند که کارهای دشوارشان را ابتدا به ساکن انجام میدهند. به خصوص کارهای سختی که علاقهای هم به آنها نداشته باشند. شاید به همین علت است که آدمهای موفق دور و بر ما کم هستند چراکه کم تر از 2درصد اشخاص حاضرند شرط بالا را در فعالیتهای شان لحاظ کنند و درآغاز و یا اول روز کاری را انجام دهند که به آن علاقه ندارند و به قول آن بزرگ:«قورباغهشان را قورت دهند.»
چنین شرایطی نه تنها در زندگی روزانهی ما جریان دارد، بلکه در کنکور پیش روی شما هم واضح به چشم میخورد. دانشآموزان مختلف( براساس وضعیت آموزشی خود) به بعضی درسها علاقهی ویژه دارند و به بعضی دروس وابستگی خاصی ندارند.
در درسهای مورد علاقه، نمرات و امتیازها خوبی کسب میکنند و در درسهایی که از خواندن شان لذت نمیبرند، نمرات و امتیازات خوبی ندارند. در اغلب موارد هم بدون توجه به سابقهی کار خود در این درسها ، یک طرفه به قاضی رفته و و به این نتیجه میرسند که« من این درس را یاد نمیگیرم، پایهام ضعیف است و…» در حالیکه با اندکی تامل درمییابیم به راستی اینگونه نیست.
دلیل خسته کننده بودن یک درس چیست؟
1- ممکن است شما در مورد یک درس کم کاری نموده باشید این کم کاری ممکن است مطالعه کم یا گوش ندادن به معلم در کلاس درس یا انجام ندادن تمرین و تکلیف باشد.و حال چنانچه این کم کاری به نتیجه ضعیف بیانجامد همین مساله کمکم در شما این ذهنیت را میآفریند که در آن درس استعداد کافی ندارید.
اغلب مواردی که دانشآموزان احساس علاقهای به دروس ندارند جزء همین موارد است به طورمثال دانشآموزی که با درس ریاضی مشکل دارد امکان دارد هیچگاه وقت مناسبی برای مطالعه این درس اختصاص نداده باشد.
2- ولی گاها امکان دارد علی رغم وقت گذاشتن برای یک درس، مطلب امیدوار کننده و جذابی در آن نیابید و مطمئن شوید که هیچ علاقهای به آن ندارید، معمولاً این چنین نیست که هیچ درسی جذاب نباشد برای این که هر درس یا مطلب به هر حال به اطلاعات ما میافزاید ولی در واقع آن مطلب برای شما جذاب نیست، ولی در کل شما برای موفقیت در کنکور یا امتحانات باید با آن درس کنار بیایید. برای این که بتوانید این درس را خوب مطالعه کنید باید برنامه خویش را کمی تغییر دهید و انگیزه برای خواندن آن ایجاد کنید.
درسی که کم تر دوست دارید، اول بخوانید
یکی از رمزهای موفقیت، اراده ای ست که سبب میشود ما برطبق اولویت تصمیم بگیریم و نه هم زیرا کودکان برحسب دلخواه خود. پس اگر دانشآموز می بیند نتیجهی نهایی وی به دلیل کم توجهی به یک درس تحت الشعاع قرارگرفته است، لازم و ضروری است اولویت مطالعهی خویش را برطبق چنین درسی تنظیم کند تا کوششهای دیگرش کم ثمر نگردد.
شاید سوال کنید به چه دلیل اینگونه درس ها را باید نخست بخوانیم؟
مهم ترین مسئله در عدم مطالعهی این دروس، به تاخیر انداختن آنهاست. اغلب دانشآموزان به علت عدم علاقه به بعضی دروس، آنها را نمیخوانند و در آغاز کار مطالعاتی تلاش میکنند درس های مورد علاقهی خویش را مرور کنند و این کارهای مورد علاقه، به قدری طولانی میشود و انرژی دانشآموز را کاهش میدهد که در انتهای کار( که اصولاً آخر شب است) حوصله و توانی برای مطالعهی درسهای این چنینی( که دوستشان ندارید) باقی نمیماند و درس، از برنامه حذف میشود و میماند برای روز بعد.
فردا هم این سناریو دوباره تکرار میشود و روز از نو، روزی از نو! به همین علت نخستین حرکت مثبت و موثر دانشآموزان باید این باشد که در برنامهریزی و اجرای برنامهی خویش، در آغاز حتماً درسهایی را مطالعه کنند که علاقهی کمتری به آنها دارند.
یادداشت برداری یا خلاصه نویسی کنید
یادداشت برداری از این دروس بسیار میتواند کمکتان کند چون علاوه بر این که باعث بهتر آموختن ، با این کار ملکه ذهنتان میشود و هم این که برای مطالعه بعدی میتوانید روی این یادداشت و خلاصهها حساب باز کنید.
بدترین درس را در بهترین زمان بخوانید
معمولا اغلب دانشآموزان زمان ابتدایی مطالعهی خویش را روی درسی که علاقهمند هستند، میگذارند و درسی را که دوست ندارند آخرین مورد، چنانچه در درسی ضعف دارید آن را در اولویت مطالعهی خویش قرار دهید.
گروهی خواندن
درسی را که به نظرتان خشک است را به صورت گروهی با دوستانتان بخوانید، با این شیوه سختی مطالعه برایتان آسانتر میشود.
شیوه های جدیدی برای یادگیری پیاده کنید
همان طور که در خصوص قبلی هم اشاره کردیم، اکثر مواقع از درسی بدتان میآید که نمیتوانید آنرا بفهمید. در این مواقع از استاد، هم کلاسی یا حتی معلم سرخانه کمک بگیرید! چنانچه کسی را پیدا کنید که عاشق آن درس باشد، میتواند خیلی خوب به شما یاد دهد و شما را هم به آن درس علاقهمند کند.
بعلاوه امکان دارد مسایل جذابی در خصوص آن درس بگوید که خودتان قبلاً هیچگاه فکرش را نمیکردید. در ضمن از منبعهای آنلاین مانند فیلم ها و ویدئوهای آموزشی هم میتوانید استفاده کنید. در برخی از این ویدئوها از انیمیشن استفاده شده است که درس خواندن را برایتان جذاب تر میکند.
به روز امتحان فکر کنید
هنگامی که شب امتحان برسد، خواندن درسی که ازش متنفرید خیلی دشوار میشود. ولی پاسخ دادن به سوالهای آزمون به مراتب حتی دشوارتر است. پس به جای اینکه شب امتحان پشیمانی بیاورید، از همین اکنون آغاز کنید و مطالب را آرام آرام بخوانید تا چند ماه بعد اضطراب کمتری بکشید؛ و بیش از این از خواندنش متنفر نشوید! باور کنید مغزتان بابت فشار درسی کم تر قدردانی خواهد کرد و نمرهی خیلی بهتری هم در امتحان میگیرید. این یعنی با یک تیر، دو نشان!