۱۰ روش برای باهوش شدن
برخی افراد فکر میکنند باهوش بودن بدون زحمت است. با این حال، هوش یک ویژگی مشخص نیست. این یک توانایی قابل تغییر و انعطاف پذیر برای یادگیری و تحریک مغز شما است که می تواند در طول زمان بهبود یابد. نکته کلیدی این است که عادتهای سبک زندگی را تمرین کنید که از مغز شما حمایت و محافظت می کند.
انجام برخی عادات سبک زندگی ممکن است به بهبود هوش کلی شما کمک کند، که شامل دو نوع است:
-هوش متبلور این به دایره لغات، دانش و مهارت های شما اشاره دارد. هوش متبلور معمولاً با افزایش سن افزایش می یابد.
-هوش سیال (موزون) همچنین به عنوان استدلال سیال شناخته می شود، هوش سیال توانایی شما برای استدلال و تفکر انتزاعی است.
در ادامه بخوانید تا بدانید علم در مورد روش های مختلفی که ممکن است بتوانید هوش متبلور و سیال خود را تقویت کنید، چه می گوید.
۱.به طور منظم ورزش کنید
فعالیت بدنی یکی از بهترین راه ها برای بهبود عملکرد مغز است.
طبق یک مطالعه سال ۲۰۱۸، ورزش سبک باعث افزایش فعالیت در هیپوکامپ می شود که در حافظه نقش دارد. همچنین ارتباط بین هیپوکامپ و سایر نواحی مغز که حافظه را تنظیم می کنند، تقویت می کند.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ همچنین نشان داد که ورزش باعث افزایش حجم هیپوکامپ می شود. نویسندگان این مطالعه حدس زدند که فعالیت هوازی باعث رشد نورونها میشود که ساختار و عملکرد مغز را تقویت میکند.
ایده های ورزشی مناسب برای مبتدیان عبارتند از:
-پیاده روی
-یوگا
-تمرینات سبک
۲- به اندازه کافی بخوابید
وقتی می خوابید، مغزتان خاطراتی را که در طول روز ایجاد کرده اید، تثبیت می کند. همچنین توانایی مغز شما را برای یادگیری اطلاعات جدید هنگامی که از خواب بیدار می شوید، افزایش می دهد.
در واقع، خواب کافی به قدری مهم است که یک مطالعه سال ۲۰۱۹ نشان داد که حتی کمبود خواب خفیف نیز بر حافظه فعال تأثیر منفی می گذارد.
۳.مدیتیشن
راه دیگر برای باهوش شدن تمرین مدیتیشن است.
در یک مطالعه قدیمی در سال ۲۰۱۰، مدیتیشن با عملکرد اجرایی بهتر و حافظه کاری مرتبط بود. این اثرات تنها پس از چهار روز مراقبه مشاهده شد.
یک مطالعه ۲۰۱۹ منبع معتبر نتایج مشابهی پیدا کرد. پس از اینکه شرکت کنندگان ۸ هفته جلسات مدیتیشن کنترل شده ۱۳ دقیقه ای را تکمیل کردند، توجه و توانایی تشخیص و حافظه کاری آنها افزایش یافت. اضطراب و خلق و خوی شرکت کنندگان نیز بهبود یافت.
راه های زیادی برای مدیتیشن وجود دارد.:
-از برنامه های مدیتیشن استفاده کنید
-به ویدیوهای مدیتیشن گوش دهید
-در کلاس مدیتیشن شرکت کنید
۴.قهوه بنوشید
آدنوزین یک ماده شیمیایی مغز است که ترشح مواد محرک در مغز را متوقف می کند. با این حال، کافئین موجود در قهوه، آدنوزین را مسدود می کند. این می تواند به تقویت یادگیری و عملکرد ذهنی کمک کند.
مطالعهای در سال ۲۰۱۴ نشان داد که مصرف کافئین میتواند توجه را افزایش دهد، که ممکن است به شما کمک کند متمرکز بمانید و بهتر بتوانید اطلاعات جدید دریافت کنید.
با این حال، بهتر است قهوه را در حد اعتدال مصرف کنید. نوشیدن بیش از حد کافئین می تواند اضطراب را افزایش دهد و شما را عصبانی کند.
۵.چای سبز بنوشید
نوشیدن چای سبز می تواند از عملکرد مغز شما نیز حمایت کند. برخی از این اثرات به دلیل کافئین موجود در چای سبز است که به مقدار کم وجود دارد. چای سبز همچنین سرشار از یک ماده شیمیایی به نام اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) است.
بر اساس یک منبع معتبر در سال ۲۰۱۹، EGCG ممکن است رشد آکسون ها و دندریت ها را در نورون ها تسهیل کند. آکسون ها و دندریت ها این امکان را برای نورون ها فراهم می کنند تا بتوانند با هم ارتباط برقرار کنند و وظایف شناختی را تکمیل کنند.
علاوه بر این، یک منبع معتبر در سال ۲۰۱۷ به این نتیجه رسید که چای سبز توجه و حافظه کاری را افزایش می دهد.
۶.غذاهای غنی از مواد مغذی بخورید
یکی دیگر از راههای تقویت سلامت مغز، خوردن غذاهای حاوی مواد مغذی است که از عملکرد مغز پشتیبانی میکنند. این شامل غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا ۳، فلاونوئیدها و ویتامین K است.
اسیدهای چرب امگا ۳
طبق یک بررسی در سال ۲۰۱۷، چربی های امگا ۳ اجزای اصلی ساختار مغز هستند. منابع غنی عبارتند از:
-ماهی
-آووکادوها
-آجیل
فلاونوئیدها
فلاونوئیدها ترکیبات گیاهی مفیدی هستند که دارای مزایای محافظت کننده عصبی هستند.
منابع غنی فلاونوئیدها عبارتند از:
-انواع توت ها
-چای
-کاکائو
-سویا
-دانه ها
-ویتامین K
بر اساس بررسی منبع مورد اعتماد در سال ۲۰۱۹، ویتامین K در بقای سلول های مغز و عملکرد شناختی نقش دارد. عمدتاً در سبزیهای برگدار یافت میشود، مانند:
-کلم پیچ
-اسفناج
۷.ساز زدن
نواختن ساز یک راه سرگرم کننده و خلاقانه برای تقویت هوش است. این مورد شامل مهارت هایی مانند:
-ادراک شنیداری
-هماهنگی فیزیکی
-حافظه
-تشخیص الگو
است. بر اساس بررسی منبع معتبر در سال ۲۰۱۳، این مورد توانایی های حسی و شناختی شما را به چالش می کشد. در نتیجه، نواختن یک آلت موسیقی ممکن است به افزایش عملکرد شناختی و عصبی شما کمک کند.
۸.مطالعه کنید
تحقیقات نشان می دهد که مطالعه ممکن است به تقویت هوش شما نیز کمک کند.
بر اساس یک بررسی در سال ۲۰۱۵، خواندن هر قسمت از مغز شما و ارتباطات عصبی بین آنها را تحریک می کند.
به این دلیل که به عملکردهای شناختی متعددی نیاز دارد، از جمله:
-توجه
-پیش بینی
-حافظه کاری
-حافظه ذخیره سازی طولانی مدت
-استدلال انتزاعی
-درک مطلب
-پردازش بصری حروف
یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ همچنین مشخص کرد که خواندن ارتباط بین نواحی مغز درگیر با درک مطلب را افزایش می دهد. این اثر میتواند تا چند روز پس از خواندن ادامه داشته باشد که نشاندهنده مزایای بلندمدت است.
۹.به یادگیری ادامه دهید
اگر می خواهید هوش خود را افزایش دهید، هدفتان این باشد که مادام العمر دانشجو باشید. بر اساس بررسی منبع معتبر در سال ۲۰۱۸، مدت زمان طولانی تر تحصیل با هوش بالاتر مرتبط است.
بررسی دیگری در سال ۲۰۱۹ نشان داد که آموزش مداوم عملکرد شناختی را افزایش می دهد و از مغز شما محافظت می کند.
ادامه تحصیل به این معنا نیست که باید مدرک بگیرید. شما می توانید:
-به پادکست ها گوش دهید
-سخنرانی ها را تماشا کنید
-در سخنرانی ها یا کارگاه ها شرکت کنید
-یک سرگرمی جدید انتخاب کنید
-یک زبان جدید یاد بگیرید
-خواندن کتاب یک موضوع جدید
۱۰.معاشرت کنید
از آنجایی که انسان ها موجوداتی اجتماعی هستند، اجتماعی بودن ممکن است آمادگی ذهنی شما را نیز افزایش دهد. به خاطر این دلیل است که طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۸، اجتماعی شدن ذهن و توانایی شناختی را تحریک می کند.
اگر ملاقات با افراد جدید یا ایجاد روابط برایتان دشوار است، ممکن است بخواهید موارد زیر را در نظر بگیرید:
-در جامعه خود داوطلب شوید
-به یک باشگاه، یا تیم ورزشی بپیوندید
-یک کلاس بردارید
-به یک انجمن کتاب بپیوندید
-دوباره با دوستان قدیمی ارتباط برقرار کنید
سخن پایانی
به یاد داشته باشید، هوش به معنای دانستن بیشتر از دیگران نیست. این موضوع در مورد تحریک مغز شما، توانایی حل مشکلات و یادگیری چیزهای جدید است.
با کنجکاو ماندن و پیروی از نکات ذکر شده در بالا، ممکن است بتوانید سلامت مغز خود را تقویت کرده و هوش خود را در طول زمان افزایش دهید.