آلن تورینگ متولد ۲۳ ژوئن ۱۹۱۲ در منطقهی ویدا میل لندن است. پدر او، جولیوس متیسون تورینگ، یکی از کارگران شرکت Indian Civil Service در چاتراپور هند بود. او به خاطر کار در این شرکت محبور به سکونت در منطقهی هند بریتانیا بود و همسرش اتل سارا را نیز به آن منطقه برده بود. والدین آلن تمایل داشتند فرزندانشان را در بریتانیا پرورش دهند، به همین دلیل به میدا ویل در لندن نقل مکان کردند.
آلن در سن ۶ سالگی به مدرسهی شبانهروزی سنت مایکل رفت. مدیر و معلمان این مدرسه، به سرعت متوجه هوش سرشار او شدند. او در در سالهای ۱۹۲۲ تا ۱۹۲۶ در مدرسهی غیر انتفاعی Hazelhurst به تحصیل پرداخت. در سال ۱۹۲۶ و در سن ۱۳ سالگی، او به مدرسهی شربورن رفت. مدیر این مدرسه که فعالیتهای خارج از برنامه و علاقهی شدید آلن به تحقیقات پیشرفتهی ریاضی را میدید، به والدینش هشدار داد که این نوع از تحصیل مناسب او نیست. به هر حال آلن با وجود مخالفتها و عدم درک از طرف معلمان، به فعالیتهای خود ادامه میداد و حتی در سن ۱۶ سالگی نظریات اینشتین را مطالعه و بررسی میکرد.
آلن تورینگ در سال ۱۹۳۱ برای تحصیلات دانشگاهی وارد King’s college دانشگاه کمبریج شد و در سال ۱۹۳۴ با درجهی عالی در رشتهی ریاضیات فارغالتحصیل شد. او در سال ۱۹۳۵ و در سن ۲۲ سالگی، به خاطر پایاننامهی حرفهای کاندید عضویت در هیات تحقیقاتی دانشکده شد. او در پایاننامهی خود، «قضیهی حد مرکزی» را اثبات کرده بود.
نابغهی ریاضیات و احتمالات قرن بیستم در زمان فعالیت در بلچلی به رفتارهای خاص شهرت داشت. همکارانش لقب Prof را برای او انتخاب کردند و تا سالها از رفتارهای عجیب این نابغه یاد میکردند. تورینگ در این زمان یک دوندهی استقامت حرفهای نیز بود. او مسافت ۶۴ کیلومتری تا لندن را برای حضور در جلسات مهم میدوید. این آمادگی بدنی باعث شد که این دانشمند ریاضیات برای حضور در تیم المپیک ۱۹۴۸ انگلستان کاندید شود. او تنها ۱۱ دقیقه دیرتر از قهرمان آن سالهای انگلستان یعنی توماس ریچارد به خط پایان رسید و از تیم المپیک جا ماند. تورینگ در سال ۱۹۴۶ مفتحر به دریافت نشان «رتبهی امپراتوری بریتانیا – OBE» از دستان شاه جورج ششم شد اما فعالیتهایش تا سالها بعد مخفی ماند.
اختراع دستگاه Bombe
آلن تورینگ چند هفته پس از ورود به بلچلی پارک، دستگاه الکترومکانیکی Bombe را برای رمزگشایی پیامهای دستگاه انیگما تولید کرد. دستگاه او با بهبود فرآیندهای دستگاه لهستانی Bomba تولید شده بود. این دستگاه به جستجو میان تنظیمات احتمالی برای رمزگشایی انیگما میپرداخت. اولین دستگاه Bombe در ۱۸ مارس سال ۱۹۴۰ شروع به کار کرد.
یادبودها
یکی از ماندگارترین یادبودهای پدر علم کامپیوتر مدرن، «جایزهی تورینگ» است. این جایزه که به نوبل دنیای کامپیوتر معروف است، از سال ۱۹۶۶ هرساله به برترین فعالان این صنعت تعلق میگیرد. انتخاب فرد برتر و برگزاری مراسم این جایزه، توسط انجمن دستگاههای محاسباتی یا ACM برگزار میشود. این انجمن، قدیمیترین انجمن علوم کامپیوتر در جهان است.
مجسمهها و یادبودهای ساختمانی زیادی نیز تاکنون به یاد این دانشمند بزرگ ساخته شدهاند. خیابان و پل آلن تورینگ در شهر منچستر، از مشهورترین این یادبودها هستند. در سال ۱۹۹۹، مجلهی تایمز تورینگ را در میان ۱۰۰ فرد مهم قرن بیستم قرار داد. جملهی یادبود این مجله برای تورینگ به این صورت بود: «هر فردی که دکمهای را روی صفحهکلید میفشارد یا یک نرمافزار را باز میکند، در حال کار روی تجسمی از ماشین تورینگ است.»
برخی از کارشناسان و کاربران دنیای کامپیوتر، لوگوی شرکت اپل که سیبی گاززده است را نیز به آلن تورینگ مربوط میدانند و این در حالی است که هم شرکت و هم طراح لوگو، هرگونه ارتباط این طراحی را با این دانشمند تکذیب کردهاند. البته استیو جابز در جایی گفته بود که ای کاش این طراحی به تورینگ مربوط میشد!