در صورت هر گونه سوال یا نیاز به پشتیبانی لطفا با این شماره تماس حاصل فرمایید: ۴۴۹۴۵-۰۱۳
سبک های یادگیری کلب
درواقع سبک یادگیری الگوی غالبی است که شخص از آن طریق یادگیری بیشتر و پربازدهتری دارد.
تا به امروز سبک های یادگیری مختلفی توسط پژوهشگران و نظریه پردازان مطرح شده است. اما سبک یادگیری کلب شناخته شده ترین و پرکاربردترین نظریه در بحث سبک های یادگیری است. این نظریه توسط آقای دیوید کُلب، روانشناس، پژوهشگر و نظریه پرداز آمریکایی مطرح شد. دیوید کلب مدرک دکترای روانشناسی اجتماعی خود را در سال 1967 از دانشگاه هاروارد دریافت کرد. از نظر کلب شکل گیری سبک یادگیری فردی به عوامل زیادی از جمله ژنتیک افراد، محیط رشد و محیط کنونی و تجربیات گذشته بستگی دارد.
نظریه یادگیری تجربی:
این نظریه اساس سبک های یادگیری است. این نظریه می گوید تجربه های ما نقش محوری در یادگیری دارند. این تجربه ها چهار محور اصلی دارند:
1) احساس ( Feeling )
در این محور افراد بر طبق احساسات خود تصمیم گیری و حل مسئله می کنند. یعنی رویه ی قاعده مند و منظمی برای حل مسئله ندارند و بر احساس درونی خود بیشتر از شواهد منطقی تکیه می کنند.
2) مشاهده ( Watching )
افراد با مشاهده چیزها و تلاش برای فهمیدن و رسیدن به معنی آن ها یاد می گیرند و مفاهیم را درک می کنند.
3) ادراک ذهنی ( Thinking )
در این گونه افراد فکر کردن عامل اصلی یادگیری، رسیدن به ایده های جدید و یا اصلاح مفاهیم قبلی است. در این بُعد تحلیل منطقی دیدگاهها، طراحی منظم و اصولی و ادراک عقلانی موقعیت ها وجود دارد.
4) به کارگیری ( Doing )
در این مرحله یادگیری شکل فعال دارد. افراد ایده ی خود را امتحان و آزمایش می کنند تا نتیجه را ببینند. افراد فقط مشاهدهگر موقعیت نیستند بلکه علاقهای واقعی و رویکرد فعالی به مسئله دارند. به کارگیری معادل فعل انجام دادن است.
سبک های یادگیری
از ترکیب دو به دوی این چهار عنصر ، چهار سبک یادگیری پدید می آید: واگرا، همگرا، جذب کننده و انطباق یابنده.
دانستن سبک یادگیری تان به شما کمک میکند تا در جهت روش مطالعهای که الگوی غالب ذهن شماست پیش بروید و یادگیری ساده تر و عمیق تری را تجربه کنید.